maandag 31 januari 2011

Een knoopshirt en een knoopjurk uit de Knip 2 ,2011


Ik ben weer 2 kledingstukken rijker en heel tevreden! De knoopjurk uit de nieuwste Knip vond ik zo leuk dat hij gelijk op mijn lijstje kwam om ooit te maken. Maar dan wel als shirt want jurkjes staan mij niet niet denk ik altijd. (Ik heb er geen 1 en heb ze ook nog nooit gepast) Toen ik een vrijdag een leuk couponnetje zag hangen bij de Stoffenkraam voor 3 euro 50 dacht ik gelijk weer aan mijn knoopshirt. Dus vrijdag begonnen, maatje 42 heb ik uitgeradert en geknipt. Nadat hij een zaterdag in elkaar zat vond ik de schouders wel een beetje raar zitten, waarschijnlijk doordat ik een maat te groot genomen heb. Dus daar heb ik nog wat vanaf gelockt.Daarna was ik met  dit shirt  blij. Later bedacht ik dat ik toch eens een jurk zou gaan proberen. Ik heb genoeg rekbare stof in de kast liggen wat ook niet alles gekost heeft. Vanochtend de jurk geknipt in maat 40 en in de uurtjes dat de kleintjes op bed lagen vanmiddag in elkaar gezet. Dat ging als een trein. (Scheelt natuurlijk dat ik nu goed wist hoe de knoop moest) En ik moet zeggen: Ik ben weer tevreden!! Ik draag dit jurkje wel met een riem en een spijkerjasje. En misschien straks na het voorjaar toe dat ik het jasje durf uit te  doen. Eerst maar eens proberen wat minder buikje te krijgen!

donderdag 27 januari 2011

Overgooier (te groot!) voor Anne-Marit

Voor Anne-Marit heb ik een leuke overgooier gemaakt volgens een patroon uit een oude Stenzo's van 2005.


Dit patroon heeft heel veel weg van de solvege-overgooiers van Jottum. Dit merk koop ik nooit omdat ik het veels te duur vind, maar als je dan een patroon van zo'n jurk in handen krijg, ga je natuurlijk gelijk zelf aan de slag. Jottum gebruikt vaak wit of donkerblauw met dit soort jurken. Maar een mooie witte jurk heeft ze al en allemaal witte jurken vind ik ook niets, dan zit ik constant te kijken of ze d'r zelf niet vies maakt. En dat is niet de bedoeling. Dus vandaar wat veiligere kleuren gebruikt: rood en roze. Maar naarmate de jurk meer vorderde kreeg ik steeds meer het idee dat deze jurk nog veels te groot voor Anne-Marit zal zijn. En ja hoor.....geen gezicht. Nu ga ik binnenkort maar eens even naar mijn schoonzusje: kijken of mijn nichtje hem past. En het is natuurlijk een bepaalde stijl jurk wat niet iedereen moooi vind. Dus vind ze hem niet mooi hang ik hem in de kast voor volgend jaar!

zaterdag 22 januari 2011

Een combinatie van Xenia en Elodie voor Anne-Marit




Afgelopen week zag ik op een duitse blog een leuke jurkje voorbij komen. Het was jurkje met de bovenkant van de Xenia (Farbenmix) en de rok van de Elodie (farbenmix) Ik vond het wel weer eens wat anders en wilde het ook uit proberen. Een tijdje geleden kreeg ik van een lieve tante een paar mooie stofjes mee die ze toch niet meer gebruikte (Nog bedankt!) Van twee van die stofjes heb ik dus nu deze jurk gemaakt. Joanne en Marinka vonden het eerst maar niets. (ze zijn dit soort kleurtjes helemaal niet gewend van hun moeder) En ze moeten ook weer even aan de zomerkleurtjes wennen natuurlijk. Maar toen hij af was stelde ze hun mening gelukkig weer bij! Deze jurk was een eitje voor mij. Alleen de rits heb ik flink mee lopen tobben. Ik wilde te vlug denk ik. Na een paar keer uithalen heb ik hem maar gelaten zoals hij is. Het verdiend niet de schoonheidsprijs maar ik kan er mee leven. Nu dus weer een jurkje erbij in de kast voor Anne-Marit.

woensdag 19 januari 2011

En weer een piroschka, nu voor Marinka.


Ik was zo enthousiast over het jurkje uit de voorgaande post, dat ik gelijk ben verder gegaan voor Marinka.



Ik twijfelde of zo'n jurk zou staan bij Marinka omdat ze toch ook al 8 jaar is. En de kleuren die ik in mijn hoofd had waren: donkerblauw voor de rok en wit voor de top. Tsja dat blijft in de was misschien niet echt mooi! Dus nu heb ik volgens het jurkenpatroon Piroschka een losse rok en een losse top gemaakt. De banen van de rok heb ik iets veranderd, de 1 wat langer en de ander wat korter. Ook heb ik de voorkant van de top verhoogd. Als laatste heb ik de armsgaten 1 cm hoger gemaakt. Al met al vind ik het weer een geslaagd project. Marinka heeft vanmorgen even gepast, zodat ik het kon gaan afmaken. Wat haar betreft hield ze het al aan. Maar helaas.....het is nog winter en dit set is toch echt voor het voorjaar/ zomer bedoeld. Waarschijnlijk als zondags set.
Foto op model volgt nog.

woensdag 12 januari 2011

Jurk Piroschka (Tuci) voor Anne-Marit.

Zo ik ben aan de voorjaars/zomerkleding begonnen. Ik wilde het nieuwe patroon Piroschka van Tuci uitproberen. Het leek mij een mooi patroon voor Marinka, maar daar zou ik bijna 4 meter stof voor nodig hebben. Dus nu heb ik hem eerst voor Anne-Marit uitgeprobeerd.(maatje 92/98) Volgens het patroon konden er ook nog halve mouwen aan zodat je blote schouders had, maar dat vond ik absoluut niet mooi dus die heb ik weggelaten. Het bovenpasje heb ik verhoogd qua halslijn. Ook bij de stroken heb ik 5 cm. extra aangeknipt. Omdat ik hem toen nog vrij kort vond heb ik eronder nog een baan tule aangerimpeld.



Ik moet zeggen dat ik helemaal weg ben van dit jurkje en in deze stijl komt er ook nog een voor Marinka en Joanne heeft trouwens ook al een bestelling geplaatst.

woensdag 5 januari 2011

Een Insa (farbenmix) voor joanne

Allereerst wil ik jullie allemaal het allerbeste toewensen in het nieuwe jaar!

Mijn eerste rok van 2011 is weer een feit. Het denkwerk kostte het meeste tijd geloof ik. Ik ben nl. gisteren eind van de middag begonnen met in elkaar te zetten en 's avonds was hij klaar. Joanne heeft wel wat nieuwe rokken nodig. Die groeit nl. ook flink in de breedte en een aantal rokken die ik begin van het seizoen gemaakt heb worden echt te strak. Ik heb de Insa al lang in huis, maar nog nooit wat meegedaan. Ik vind nl. bij veel rokken die gemaakt zijn de bovenrok te kort en de onderrok de lang. Ook moest ik het patroon vergroten omdat hij tot 134/140 ging en Joanne 152 draagt. Maar dat was geen probleem. Ik heb dus de rok breder getekend, de bovenrok met 5 cm verlengd (ook om hem lekker met lintjes en elastiek te kunnen ophalen)Bij de onderrok heb ik er 10 cm. vanaf gehaald en er daarna een ballonstrook aangezet.



Op de aangegeven lijnen waar elastiek achter de stof gestikt moet worden heb ik dat 4 keer gedaan en bij de andere 4 keer heb ik het pandje doorgeknipt en tunneltjes genaaid om er lintjes doorheen te doen. Joanne is nog echt een meisjes meisje die van roezels, strikken en ophaaltjes houd, dus deze rok vond ze prachtig en mama ook! De stof is weer een memorystof. (restjes van Anne-Marits verjaardagsjurk)