woensdag 30 maart 2011

stoffenspektakel Gorinchem



Vanochtend naar het stoffenspektakel geweest. Ik had er lang naar uitgekeken, maar toen ik er kwam had ik zoiets van wat doe ik hier. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Gelukkig had ik een lijstje gemaakt en ben uiteindelijk blij met mijn lappen. Ik heb alleen maar gericht gekocht. Thuis uitgestald en ik ben er nog steeds blij mee. (Ik kom ook wel eens thuis dat ik spijt heb van bepaalde lappen)
De bovenste foto zijn ruitjes (van Riverwoods volgens de verkoper) voor blousjes voor de jongens.
De tweede foto gestreepte tricot voor Peter en Jelle. De blauw-witte tricot kan ook voor het vrouwelijke gedeelte van de fam. worden.Op de derde foto een zandkleurig streep memory en patroon van ballonrok, creme tricot (coupon), wit katoen en een blauw bewerkte tricot voor een jurkje voor mijzelf. Qua grootte van de  buit vind ik het wel meevallen, maar ik ben wel weer 100 euro lichter. Wat gaat dat toch hard he!

dinsdag 29 maart 2011

een ABC 118 (aangepast) en een (Kerstin) vestje voor Anne-Marit.




Afgelopen zaterdag kreeg ik nog een verlaat verjaardagscadeau. 3 patronen van ABC. O.a van de ballontuniek. Aangezien ik hem origineel een beetje te kort vind (met legging is hij wel leuk) maar onze kinderen dragen geen leggings. Nu had ik bedacht om er stroken onder te zetten. Dit heb ik nu dus eerst uitgeprobeerd voor Anne-Marit. met de gedachte als het goed uit zou vallen ik het voor de Joanne en Marinka ook kon doen. Ik heb een superleuk stofje gebruikt wat ik op de regio-Sanchoavond van afgelopen september met Esther had geruild. Nog bedankt! Ik was er echt blij mee. Op deze stof zitten verschillende  losse bloemen met een knoopje vastgemaakt. Hier zag ik dus wel een ballonjurkje in. Gissterenavond begonnen en al een groot gedeelte gedaan. Vanmiddag onder het slaapje van de kinderen afgemaakt en er nog een vestje bijgemaakt.  Ik vind wel dat de jurk aan de bovenkant bij de hals erg gaapt. Ik had misschien geen naad aan moeten knippen?! Voor de rest ben ik helemaal tevreden.

vrijdag 25 maart 2011

Een ballonjas voor Joanne.


He, he de ballon jas (Roos 5006A) voor Joanne is af. Hier zijn deze week heel wat avonduurtjes in gaan zitten. De stof heb ik vorige week gekocht bij Kleurenmix.nl. Het is een fuchsiaroze taslan. Dus een echte jassenstof. Ik heb de jas gevoerd met een fuchsiaruitje. Omdat de stof best wel door de taslan heen scheen heb ik er nog een dun katoentje tussen gedaan. Op zich is de jas niet moeilijk in elkaar te zetten, maar de details gaf het meeste werk. Ik had bedacht om zelf pipingband te maken en dat tussen de deelnaden te zetten. Voordat je dat netjes, overal even gelijk hebt zitten, ben je heel wat uurtjes verder. zoals ik al een keer gezegd had kan ik nu ook bloemetjes haken , dus die ik nu als finally touch erop gezet. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje trots op mijn jas ben. Hij is helemaal naar mijn zin en Joanne vind hem ook geweldig. Mijn man zei al: Hij is wel mooi, maar moet je niet eens met andere kleurtjes gaan werken dan roze? Joanne is nl. ook al 9. Maar zij grijpt elke keer naar roze, fuchsia en ik ook, dus we houden het nog maar even vol. Er komt vanzelf een tijd dat ze het niet meer wil.



zaterdag 19 maart 2011

Moeder en dochter Polo's!




Ik had de meiden al tijden beloofd om van 1 lap tricot allemaal dezelfde shirts te maken. Vorig jaar had ik deze streepjestricot bij Bas Bastiaanse gehaald (3 meter 6 euro!) Nadat ze het van de week weer een keer vroegen heb ik maar gelijk de koe bij de horens gevat. Voor mezelf heb ik een patron uit de Burda gehaald. En voor de meiden uit de Knippie en uit de Ottobre. Het naaide best vlot eigenlijk. Alleen voor Joanne had ik niet genoeg stof meer helaas. Dus nu heb ik het voorpand wel van deze stof en de achterkant is van een stippentricot. De ene helft de buitenkant van deze stof en de andere kant de binnenkant. Ook heb ik de mouwen zo gedaan. Bij haar zat de onderkant van de sluitbies niet zo netjes, dus tsja...dan maar een farbenmixlabel erover heen.

donderdag 10 maart 2011

Manteltje (Ottobre) en rokje(Bizz-kids) voor Anne-Marit

Ik had het van de week erg druk maar heb tussendoor toch een jasje (manteltje) en rokje voor Anne-Marit kunnen maken. Ik merk echt wel dat ik steeds meer ervaring krijg en dat het me steeds sneller afgaat. Het manteltje komt uit de Ottobre van 2010 nr.1 Ik had hem vorig jaar ook al gemaakt voor Anne-marit en heb er veel plezier van gehad, dus waarom niet nog een keer. nu in een ander kleurtje. Knalroze soort linnen en een witte met roze bloemen voering. Ik heb het jasje opgefleurd met een corsage. Ik kan nl. eindelijk bloemetjes haken. (Ben vorig jaar zomer al begonnen met elke keer proberen, maar het lukte dus nooit, maar nu heb ik het door. Onder het bloemetje een corsage met de yoyo-maker gemaakt. En omdat ik nog stof overhad ook nog gelijk een rokje gemaakt. En wel mijn favoriet: Voor de 6 de keer gemaakt nu. Hij komt uit een oudere Bizz-Kids (2006?) Normaal hoort hij met allemaal strikjes aan de onderste rand, maar ik heb er nu eens elastiek achter gestikt. Veel sneller en ook leuk vind ik.

vrijdag 4 maart 2011

Jottum look a like! voor joanne





Een paar weken geleden had ik al het jottumpatroon uit een oude stenzo's gemaakt voor Anne-Marit. die was veels te groot voor haar achteraf en hangt nu bij mijn nichtje in de kast. Maar dit model vind ik wel heel leuk, ook voor de andere 2 dochters! Dus voor Joanne had ik het idee om van dit patroon een rok te maken. (uiteindelijk is het een rok + tricot bovenstukje= toch een jurk geworden) Afgelopen maandag op de markt 3 meter stof gehaald (1,50 de meter!) En de dagen erna mee begonnen. Maar er ging heel veel mis zodat ik hem diverse keren weg wilde kiepen. O.a de rolzomen wat mijn apparaat niet goed deed. Na tips van Sancho werd dit gelukkig verholpen. Voor de rest heb ik diverse dingen keer op keer uit moeten halen, maar uiteindelijk heb ik een resultaat waar ik heel blij mee bent. Het is een echte namaak-jottum geworden. Alleen de bovenkant is nog wat te wijd, die moet ik nog even versmallen. Ik heb losse bretels op de jurk gezet. Het is er eentje met 1 sluiting achter en die trekt best wel het bovenstukje omhoog. ik zal morgen op de markt eenss kijken of je ze ook met 2 galgen vanachter hebt.