vrijdag 26 augustus 2011

Overslagjurkje voor Jongste dochter


Vorig jaar heb ik eens zo'n leuk couponnetje gekocht bij de Stoffenkraam. En die kwam ik dus gisteren weer tegen tussen mijn winterstofjes.Ik heb gisteren eerst aan het prakkizeren geweest wat het moest worden. Eerst dacht ik aan een simpel rokje voor Jongste dochter, maar kon niet echt iets naar mijn zin vinden in de patroonbladen en uiteindelijk is het stofje vandaag dus veranderd in een overslagjurkje. Daarbij heb ik nog een roze ribje uit de voorraad gebruikt om het iets te breken en met het fuchiakleurig biaisband erbij is het een erg leuk jurkje geworden al zeg ik hetzelf. Eenvoudig patroon maar groots effect.


dinsdag 23 augustus 2011

Een gevoerd spijkerhesje voor op Zuckarokje en nieuwe winterstofjes gekocht!

Voor op het Zuckarokje van Jongste dochter wilde ik nog graag iets maken waardoor ik een compleet set zou krijgen. Een spijkerhesje leek me wel wat.
Ik heb het patroon uit de Bizz-Kids winter 2009 gehaald. Het was een leuk modelletje om te maken. Ik heb dezelfde spijkerstof als de rok gebruikt en gevoerd met de stof van de onderrok. En als laatste weer kamsnaps gebruikt. Ideaal die dingen! Waar ik met het verwerken van spijkerstof wel weer tegenaan liep is dat ik mijn machine van 3 kwart jaar oud absoluut niet sterk genoeg vind. Bij elke hobbel haperde hij. Misschien toch maar eens bij de dealer langs om in te ruilen.









Gisterenochtend ben ik trouwens heerlijk op de fiets met Jongste zoon(Jongste dochter speelde bij haar vriendje) naar de markt in Gorinchem geweest. (Voor degene die weten waar ik woon: Het eerste grote stuk met de fiets in de ttrein hoor, haha! Dat ging overigens erg goed, ga ik vaker doen) Op de markt in Gorinchem staan tegenwoordig best leuke stoffenkramen en niet duur, dus heb mijn voorraad even aangevuld. zie foto:



De gebloemde stof was een coupon waar ik denk een romorok voor mijzelf van maak, Een gestreepte memory (ook voor een rok voor mijzelf of voor de meiden) De andere drie zijn tricots, daarvoor moet ik nog een bestemming verzinnen!



dinsdag 16 augustus 2011

Eerste najaarsrokje: Zucka 86/92 voor jongste dochter

Het patroon Zucka heb ik al heel lang liggen. Een jaar geleden na het zien van hele mooie creaties van dit patroon heb ik deze besteld. Maar omdat dit rokje best bewerkelijk is, stelde ik het maken ervan elke keer uit.Het is dus inderdaad heel veel werk ben ik achter gekomen, maar wel met een mooi resultaat. En ik deed verschillende dingen fout, die weer uitgehaald moesten worden. De binnenkant verdient nu ook geen schoonheidsprijs, maar daar is aan de buitenkant niets van te zien toch? Al met al vind ik het een heel leuk rokje geworden. Ik heb ook voor het eerst de kamsnaps gebruikt. Na er 10 verknald te hebben, had ik eindelijk door hoe het werkte. Maar het werkt eigenlijk best simpel, haha, als je het maar




weet.

dinsdag 9 augustus 2011

Een Ballon-Elodie als verjaardagsjurk.

Op het laatste moment besloot ik toch nog een verjaardagsjurk voor Joanne te gaan maken die een donderdag alweer 10 jaar word. Eigenlijk vond ik dat ze al genoeg in de kast had, maar toen mijn man aan Joanne vroeg of mama nog iets voor haar verjaardag ging maken, kreeg ik gelijk zin om een mooie romantische jurk te maken. Joanne houd er nog van, dus waarom niet.



Ze liet mij de vrije hand en ging er vanuit dat het wel weer mooi zou worden. Tussen het maken van de Elodie heb ik wel af en toe naar haar mening gevraagd, maar die bleef positief. Na het bekijken van heel veel Elodies op de Farbenmixsite, zag ik ook een ballonmodel die mij wel aansprak, dus vandaar nu een Elodie in ballonvorm!!

zaterdag 6 augustus 2011

Ook weer terug in Blogland na een heerlijke vakantie!

Ik heb vanmiddag eens lekker bijgelezen op alle blogs, want dat heb ik toch wel gemist de afgelopen 3 weken. Wij zijn heerlijk 2 x 1 weekje weg geweest. De ene keer naar Aagtekerke in Zeeland en de afgelopen week naar Ommen in Overijssel. We hebben heerlijk genoten van elkaar en de omgeving.



Na afloop van de vakantie stofzuigt Peter graag de auto uit!