donderdag 26 januari 2012

blousjes voor Jongste zoon



En weer iets voor het mannelijke gedeelte hier in huis genaaid! Degene die mijn blog al wat langer volgen weten onderhand wel dat ik van blousjes en kraagjes houd. Dus die zijn komende zomer natuurlijk ook weer nodig. Jongste groeit elk seizoen nog overal uit, dus daar ben ik zomerblousjes voor gaan maken. Ik heb dit model al vaker gebruikt en hij heeft ze toen veel gedragen. Nu 2 maten groter (92) Het waren heerlijke stoffen om mee te werken. Het zijn echte blousjesstoffen, lekker zacht, weinig kreuk. Ik kocht ze als couponnen bij de Stoffenkraam. Eigenlijk zaten ze zo in elkaar. Wat ben ik dan toch elke keer weer blij met mijn pfaffie. Knoopsgaten gaat ook zo super, ja gewoon alles gaat makkelijker.

dinsdag 24 januari 2012

ondergoedsetje

Sinds twee weken is Jongste dochter zindelijk en is dus van rompertjes op ondergoed overgegaan. Onderbroekjes had ik al een partijtje bij de Zeeman gekocht, maar de laatste dagen kom ik elke keer hemdjes tekort. Dus bedacht gisteren om eens tussen mijn teveel aan tricootjes te gaan kijken om hemdjes te maken. Het hemdje lukte goed, dus bedacht ik er vanochtend bij dat er nog een onderbroekje bij hoorde. Hiervan heb ik een patroon uit de Ottobre gebruikt. In de beensgaten heb ik wel elastiek gedaan om het sluitend te houden. ook dit is een perfect patroon gebleken. Jongste dochter heeft het nu aan en de andere meiden hebben ook alvast besteld! Dat vind ik nu zo leuk: meiden van 9 en 10 jaar die al het zelfgemaakte van mama nog zo leuk vinden.

vrijdag 20 januari 2012

Update van te vroeg geboren neefje en weer een zomersetje voor Anne-Marit

Van de week kreeg ik fotootjes toegestuurd van mijn neefje Levi. Levi is 2 december veel te vroeg geboren. (29 weken zwangerschap, 1190 gram) Dus allemaal heel spannend hoe het zou gaan. Maar het is een sterk mannetje gebleken. Hij weegt nu 2600 gram en is 41 cm. Waarschijnlijk mag hij volgende week naar huis.
De foto van Levi met mijn gemaakte pakje aan wilde ik even graag met jullie delen.

Ook ben ik deze week natuurlijk weer aan het naaien geweest. Het resultaat is dit keer een ballonrokje (ABC77) en een blousje (Ottobre 2010-1) voor Jongste dochter Het is een rood geruite met witte combinatie geworden. Blijft gewoon leuk voor de zomer.

En nu kon ik dus ook gelijk mijn knoopsgaten uitproberen op mijn 'nieuwe"pfaff. Ik was gisteren al een tijd aan het oefenen geweest en kreeg ze maar niet goed. Ik baalde al een beetje. Maar het bleek mijn eigen domme fout. Ik lag de stof elke keer onder het knoopsgatensensorplaatje, maar het moest erop liggen kwam ik na een half uur ploeteren achter. Ik moest wel even lachen in mijzlef om mijn domme fout. En ik kreeg van de week de tip om knopen met de machine aan te zetten. Dat heb ik ook gelijk maar uitgeprobeerd en IDEAAL! Zo netjes kan ik dat zelf niet en veel sneller is het, dus Arjo bedankt!

woensdag 18 januari 2012

Coljurk voor mezelf

Ik zei dat ik klaar was met de winterkleding, maar daarmee bedoelde ik voor de kinderen. In de kast bleef er een dikke gebreide stof naar mij lonken, waarvan ik nog een coljurk wilde maken. Pasgeleden zag ik dit model bij een tante van me wat haar erg goed stond. Nadat ik gevraagd had of ik het patroon een keer mocht lenen, kwam ik erachter dat ik hemzelf ook had. Hij stond als tuniek in de Knipbijlage okt.2010.
Nadat ik hem gemaakt had, was het echt een hobbezak, veel te wijd. Ik had maat 40 uitgetekend, terwijl ik normaal confectiemaat 42/44 draag. Maar goed , na hem ingenomen te hebben en zwarte assecoires erbij gekocht te hebben, (lang leve marktplaats en de uitverkoop) heb ik weer een mooi nieuw set.
Ik twijfel alleen met de rechteronderkant van de jurk, volgens mij is hij aan die kant langer, maar als ik de jurk glad op de tafel leg, kan ik geen ongelijkheid ontdekken, dus misschien ben ik wel scheef.

donderdag 12 januari 2012

Begin van de zomerkleding....

Zo, achter de winterkleding heb ik even een punt gezet. Of het moet nog heel hard gaan vriezen, dan maak ik misschien nog wel wat warme truien of vesten. Maar ik ben nu aan het omschakelen dus naar zomerkleding en dat vind ik ook helemaal niet erg. Zomerstofjes zijn veel leuker om te naaien.



Ik had al heeeeel lang een patroon geleend liggen. (Andrea nog bedankt!) Het patroon Venice van Farbenmix. Op zich vond ik het een leuke rok, maar wist nog niet zo goed hoe ik hem moest uitvoeren. Daarom van de week eerst maar eens op de inspiratiepagina van Farbenmix gekeken. Daar stonden 2 leuke voorbeelden. De 1 had de rok in ruitjes uitgevoerd en de ander had er een jurk van gemaakt ipv rok. Dat vond ik ook wel een goeie. Dus met beide in mijn achterhoofd aan de gang gegaan. Uiteindelijk is het een zomerjurk voor Jongste dochter, geheel in mijn stijl geworden, dus lekker weer met flappen en volants! Voor erop heb ik vanmiddag nog even een vestje gemaakt. Ja, dat was echt maar even.....ik denk niet meer dan 3 kwartier. Het set is bij elkaar nog wel groot voor d'r, maar het is ook nog geen zomer he?

donderdag 5 januari 2012

Lekker warme joggingtrui voor Oudste zoon



In het nieuwe jaar ben ik gelijk maar met een goed voornemen van me aan de slag gegaan: Wat meer naaien voor de jongens. Ik heb voor Oudste zoon een lekkere warme trui gemaakt. Ik heb het patroon uit een oudere Knippie gehaald. (winter 2007/2008, maat 122) Ik heb zelf het patroon iets aangepast: voorop de trui heb je onderaan zijpandjes, terwijl het achterpand uit 1 stuk was. Het leek me wel leuk om op het achterpand ook van die zijpandjes te maken zodat het wat breekt. Het patroon gaf aan om op de mouwen keperband te stikken, maar bij gebrek aan het juiste band heb ik een reep uit het papierenmouwdeel geknipt en dat op een contrasterende stof gelegd. Al met al vind ik het een leuke trui geworden. Oudste zoon is er helemaal blij mee, hij heeft nl. een soortgelijke gekochte trui liggen wat zijn lievelingstrui is en nu heeft hij er dus 1 bij. Met de buidelzak en de capuchon was hij het blijst. Zooooo leuk om hem eens te verwennen met een kledingstuk. Ik geloof dat hij er nog blijer mee is dan de meiden als ik iets maak.

woensdag 4 januari 2012

Heerlijk daagje uit.....Openluchtmuseum in wintersferen!!



broodjes bakken boven het vuur

Bij de molen glijden van een ijsbaan






met het treintje mee door het park

Na een dag in de kou, uiteindelijk toch in slaap gevallen.

Vandaag een heerlijk daagje uit geweest! Vorige week hadden we met zwager en schoonzus al afgesproken om deze woensdag een daagje uit te gaan naar het openluchtmuseum. Mits dat het mooi weer zou zijn! Nou daar zag het gisteren niet naar uit , dus ik had echt niet gedacht dat het door zou gaan. Maar vanochtend zag het er best uit en hebben we het erop gewaagd. nou het was in 1 woord: Geweldig! Het openluchtmuseum is tot eind januari nog helemaal in wintersferen en dat ziet er zo gezellig uit. Overal lichtjes en vuurkorven. De kinderen konden schaatsen, met een band van een ijsbaan glijden, broodjes bakken, aardappeltjes bakken en nog veel meer leuke dingen. De kinderen hebben volop genoten van elkaar en we hebben heerlijk een hele dag in de buitenlucht vertoefd.