woensdag 29 februari 2012

tricotjurk voor mezelf


Een tijdje geleden had ik van een proeftricootje een jurk met rimpels aan de zijkant gemaakt voor mezelf. Die jurk is toch echt een blijvertje geworden en ik draag hem graag. Omdat die stof van zijn eigen best hobbelig en bobbelig was, zag je de rimpels niet goed, dus graag wilde ik hem nog een keer maken in een effen tricot. Een opvallende kleur durfde ik niet, ik heb gekozen voor de veilige kleur donkerblauw die zoals ik jullie pas vertelde favoriet is bij mij. De jurk heb ik gisterenavond als een trein in elkaar kunnen naaien. En hij zit heerlijk. Vandaag ben ik wezen winkelen en had in mijn hoofd om er een creme kanten panty onder te kopen. Maar helaas die kon nergens vinden tot aan het eind van de middag: Ik liep een kousenwinkel binnen en legde mijn wens voor. Yes ze hadden het.....maar helaas de prijs vond ik echt te gek! 25 euro!! Nee die heb ik toch maar laten liggen. Nu doe ik het met een blauwe stippeltjespanty en van de zomer als ik wat meer kleur heb gekregen kan het met blote benen en dan maak ik korte mouwen van de driekwartmouwen denk ik.

maandag 27 februari 2012

Ballonjurk en vestje voor Oudste dochter





Zo mijn eerste patroon wat ik voor mijn verjaardag kreeg is gebruikt. Ik heb de ballonjurk van het patroon ABC136 gemaakt. De jurk had ik vorige week al gemaakt, nadat ik met het jasje van Jongste dochter niet meer verder kon. Ik heb een witte met grijze bloemenstof gebruikt. Ik had hier 2 lappen van: 1 gekregen van een mede Sanchoer en de andere overgenomen van een collegablogster. En met die 2 lappen had ik precies genoeg. Het patroon schrijft namelijk 2,15 (uit mijn hoofd gezegd) voor maat 152. Nou het was een leuke jurk om te maken, die soort van zakken maakt hem extra leuk. Het bovenstukje is van een mooie dikke lichtgrijze tricot. Hiermee heb ik ook nog een vestje (ABC112) gemaakt, om een compleet set te krijgen. Nog een bloemetje erop en voila........mooi set voor Oudste dochter

zaterdag 25 februari 2012

klassiek manteltje voor Jongste dochter





Ik hou van klassiek en van donkerblauw. Dus toen ik dit manteltje bij haar tegenkwam http://yanem.blogspot.com/2012/02/zomerjasje.html had ik gelijk zin om dit patroon uit te gaan proberen met een donkerblauwe canvas die ik nog had liggen. Ik heb dit patroon met Katja van die blog geruild voor een ander patroon en nadat ze hem opstuurde kon ik beginnen! Het is een eenvoudig jasje om te maken, alleen het pipingband vraagt wat meer tijd. Toen hij af was. (zonder knopen en zonder bloem) vond ik hem wel errug klassiek! Dus om het jasje een beetje te breken, heb ik een bloem gefrobeld. (dit keer ging hij goed en ben ik er ook echt tevreden over) Het leek me leuk om de jas af te maken met stofknopen. Begin van de week heb ik een malletje met stofknopen besteld bij een webwinkel, maar helaas nog niet binnen gehad, grrr. Dus daarom vanochtend naar de markt geweest en gevraagd of hun wat hadden om stofknopen te maken. Ze hadden een universele malletjesding van Prym. Dus ik die maar gekocht en thuis aan de slag gegaan. Volgens mij was ik 1,5 uur verder en het was nog steeds niet gelukt, ik kan dat dan niet van me af zetten, dus heb een hamer gepakt en ze zo goed als kwaad erop geslagen. (Kijk nu maar niet naar de onderkant van de knopen, haha!) En toen kon ik eindelijk het jasje klaar maken en aanpassen op model!

Oeps, ik zie dat ik bij de ene mouw het stofflapje (hoe heet zo'n onderdeel ook alweer) anders heb bevestigd dan de andere kant, ik ga het gelijk veranderen!!

zaterdag 18 februari 2012

Mijn verjaardag gevierd.....


Gisteren ben ik jarig geweest en heb over de hele dag veel visite gehad. Manlief was als verrassing vrij van zijn werk, dus dat was helemaal super natuurlijk. Ik ben verwend met lekkere luchtjes, badschuim en niet te vergeten heel veel voorjaarsbloemen. Voor ons eigen gezinnetjes was ik zelf aan het shoppen geweest op het www en kreeg afgelopen week wat patronen thuisgestuurd + een nieuwe stofschaar (1 van de kinderen vond het leuk om er papier mee te knippen), papiertje erom gedaan en de kinderen konden mij wat geven, haha! Maar ik was iets te voorbarig geweest, want in het geheim hadden Oudste en Middelste dochter al wat wezen kopen en achter de rug mee naar boven gesmokkeld. Daar kwam ik gisteren dus achter. Oudste dochter gaf me drie flesjes badschuim. (die 2 waren maar 2 voor 3 euro  mam! , leuk toch dat ze  zo op de aanbiedingen letten)  Oudste zoon kwam na schooltijd met de grootste reep die hij kon vinden in de winkel thuis. (mmmmmm, maar zo slecht voor mijn lijn) Het cadeautje van Middelste dochter dat vond ik echt helemaal super. Die wil ik jullie niet onthouden:


Een zelfgemaakt doosje  met elastiek, garen, spelden (bij de zeeman gekocht)
en een briefje met latijnse letters wat Hoera betekende.
Ook had mijn schoonzusje nog bij een naaiwebshopje geshopt voor mij, dus ik kan weer vooruit, jullie weten dus nu een klein beetje wat je de komende tijd op mijn blog kan verwachten. En o ja over mijn leeftijd (dat willen sommige van jullie misschien wel weten:) Er is een 3 achter de eerste 3 geplaatst!

donderdag 16 februari 2012

Jas voor Oudste of voor Middelste dochter?....







Ik heb een jas gemaakt, maar weet nu niet voor wie ik hem het mooiste vind..... Ik heb een patroon uit de Bizzkids van 2006 gebruikt. Dit patroon vind ik al zo lang heel mooi. Maar wist nooit hoe ik hem uit moest voeren. De versie in de Bizzkids vond ik te bont. Vorig jaar stond hij al op mijn lijstje, maar bij gebrek aan inspiratie is er niets van gekomen. Maar nu zag ik een aantal weken geleden bij de winkel achter ons een zomerjas in een soort van postzakkenstijl hangen en die vond ik dus zo mooi. Ik heb uiteindelijk donkerzandkleurig canvas gekocht. Donkerblauw met wit band gebruikt voor de accenten had ik nog liggen. Ik heb maat 140 gemaakt. Maar hij valt vrij ruim. Dus voor Middelste dochter vind ik hem iets te ruim. (diegene voor wie hij bedoeld was) Dus nu twijfel ik, maar goed ik heb nog een paar maanden totdat het zomer is. O ja om de jas echt af te maken, heb ik een shirt van PomPom verknipt wat Oudste en Middelste dochter helemaal afgedragen hebben voor de applicaties.

dinsdag 14 februari 2012

ondeugend....



Jongste zoon is zo ondeugend...... Net ben ik naar een verjaardag geweest, waar hij aardig wat te eten heeft gehad. Eenmaal thuis moest ik even boven zijn. Toen ik weer beneden kwam zag ik dit dus.

vrijdag 10 februari 2012

shirtblousje voor Jongste zoon zijn verjaardag....



Het duurt nog even, maar over een klein maandje word onze jongste ventje alweer 2 jaar. En daar hoort natuurlijk een nieuw shirt of blousje bij. In de Knippie waar ik van de week ook het jurkje uit de vorige post uit maakte, stond een leuk shirt met v-hals met daar bovenuit een kraagje. Het leek net of er een los kledingstuk onderzat, maar dat is dus niet zo. Ik heb stofjes gebruikt waarvan ik vorig jaar ook al een combinatie voor Oudste zoon van maakte( http://mijnnaaicreaties.blogspot.com/2011/04/een-blouse-en-poloshirt-voor-verjaardag.html. ) Achterop heb ik De letters van Jongste zoons naam gestreken en een 2 uit stof geknipt en eronder gestikt. Omdat ik het shirt wat aan de korte kant had geknipt, heb ik nog een randje blousestof eronderuit laten komen. En o ja, het patroon gaf korte mouwen aan, maar aangezien dat in maart nog een beetje koud is, heb ik van wit tricot lange mouwen geknipt en onder het korte mouwtje vandaan laten komen. Ik vind het een geslaagd shirt geworden, ik ga alleen dit patroon niet nog een keer gebruiken, want ik vond dat je de losse pas niet handig kon vastzetten aan het shirt.

dinsdag 7 februari 2012

Jurkje om weg te geven....

Morgen moet ik naar de verjaardag van een dan 2 jarig meisje. Zij is het 4de meisje in de rij in het gezin. Pasgeleden hoorde ik de moeder al verzuchten dat ze niet wist wat ze moest geven omdat ze al zoveel meidenspullen heeft. Daarom bedacht ik gisteren dat ik wel een jurkje kon gaan maken ipv. me suf te gaan prakkizeren wat ik zou moeten gaan kopen. Even met de moeder overlegd voor de maat.... De kinderen daar zijn allemaal superklein. Nu draagt ze maat 80 en ze dacht voor de zomer maat 86. Maar als ik ze met Jelle vergelijkt, (bijna even oud) leek mij maat 80 wel goed kunnen. Vaak valt zelfmaakmode toch groot.
Ik heb een patroon uit de Knippie 3- 2009 gebruikt. Een overslagbovenkantje met gerimpelde stroken eraan vast. Eenmaal af en bij Jelle gepast (vond hij niet leuk, raar he), vond ik hem toch wel kort....... Dus heb ik er gewoon nog een geruit randje ondergezet, zodat er niets van de lengte van het grijze gedeelte verloren ging. Nu ben ik benieuwd, ik denk wel dat het goed komt nu. En qua kleuren kan hij nu ook al aan.


O ja de stofjes die ik gebruikt heb, herkennen jullie waarschijnlijk wel: Ik heb er een aantal maanden geleden ook al een jurk van gemaakt voor Anne-Marit.

zaterdag 4 februari 2012

spijker hesje en nog een stippenrokje. (Roos 4004)




Voor Jongste dochter heb ik ook nog een rokje kunnen maken uit de restjes van Middelste dochter haar rok. Ik heb het patroon Roos 4004 gebruikt, maat 104. Het is een rokje met lekker veel ruches. Ik heb aan de bovenkant elastiek in de taille gedaan ipv een rits en de achterkant van de rok heb ik verdeeld in 2 stukken.







bloemetjes om een slordigheidje te verbergen!

Het spijkerhesje voor Middelste dochter is ook klaar. Ik haalde het patroon uit de Ottobre 2010-3. Het is een gevoerd hesje met een losse achter-en voorkant. De sluiten dan d.m.v drukkers aan elkaar. Wel grappig. Ik heb weer de rode kamsnaps ervoor gebruikt, net zoals bij het rokje.

donderdag 2 februari 2012

Stippenzomerrokje voor Middelste dochter

Ik had zin in iets lekker knal! Jullie zijn het misschien niet helemaal gewend van mij, maar zomers iets knallends en fel vind ik heel leuk voor de kinderen. Ik heb lapjes gebruikt die ik in een serie heb overgenomen van een Sancho-dame. (mijn favoriete naaiforum) Het patroon (Roos 4009) kreeg ik van een anders Sanchodame op de Sancho-avond. Nog bedankt! En zo werd dit rokje met stolpplooien, een onderrokje en een losse pas met kamsnaps erop een feit! Leuk rokje om te maken, ik kwam er alleen achter dat de pas verkeerd om zat. (middenvoor aan de zijkant) En weet je wanneer ik erachter kwam? Toen het rokje helemaal klaar, gepast en gestreken was!! Maar ik heb mijn tanden op elkaar gezet en ben gisterenavond aan het tornen gegaan en heb de pasjes overnieuw gedaan. Voor erop ga ik een spijkerhesje maken, eronder komt dan een wit shirtje en volgens mij heeft ze dan een leuk zomerstel.