donderdag 28 februari 2013

Tricot jurkje voor de middelste dochter.....

 Afgelopen twee weken heb ik naar mijn idee echt een dipje gehad. Ik schreef hierover in mijn laatste bericht. Dit heeft geholpen!! Ik ben daarna 's avonds lekker aan de gang gegaan en heb alleen maar dingen gemaakt waar ik zin inhad en die niet moeilijk waren. Alles waar ik tegen opzag heb ik even laten zitten en dat komt wel weer. Ik heb dus de afgelopen dagen diverse kledingstukken gemaakt, waarvan dit jurkje er 1 van is. Dit model staat als tuniek in de laatste Ottobre en heb ik dus verlengd naar jurk. Ik ben er zeer tevreden mee, alleen jammer dat mijn nieuwe superdeluxe fototoestel de mooie kleur dieprood weergeeft als oranje...... Ik zal wel iets fout doen met de instellingen, maar wat ?, dat moet ik nog uitvogelen.
 
Posted by Picasa

dinsdag 26 februari 2013

Een dipje.....

 Ik heb echt het idee dat ik qua naaien in een dipje zit. Ideeen en plannen meer dan genoeg, maar de uitwerking ervan komt maar niet op gang! En dat jongste dochter gisteren gips om haar arm heeft gekregen werkt natuurlijk ook niet mee aan mijn naaitempo. Ja wel aan nog meer extra plannen in mijn hoofd erbij.
Jongste dochter gleed zondagavond uit op de laminaatvloer. Erna had ze zo'n last van haar arm, ze kon hem niet meer gebruiken. Ik heb nog wel even een nachtje afgewacht, maar de volgende dag was het niet beter. Dus gisteren van de dokter door naar het ziekenhuis en ja hoor.....gips om haar hele linkerarm. (ze had 2 scheurtjes in haar elleboog) Gelukkig is een kind zo weer aan een nieuwe situatie gewend, zo jongste dochter ook, maar mama zit nu met een kledingprobleem. Ze kan niets aan. Wijdebovenkledingstukken heeft ze niet. Dus vanochtend een jurkje met korte mouw aangedaan en een vestje erover. Het vestje was al aan de kleine kant, dus daar heb ik nu 1 mouw uitgeknipt  en zo gaat het dus goed. Maar voor de rest.....moet ik ook daarvoor aan de naai. Ik kreeg al als tip om shirts te maken, met aan 1 kant een open  mouw die ik dan sluit met klitteband. Ook kwam de middelste dochter met het idee van een tricotjurkje met maar 1 mouw. Allemaal goede ideeen, maar nu nog uitvoeren.....pfffft. Mijn hoofd loopt dus echt even over. Ik ben met een zomerjas bezig, waarvan ik niet weet of hij gaat lukken, ik moet nog een poppenbedje aankleden incl. pop voor de klas van jongste dochter, ik moet nodig een begin maken aan de voorjaarskleding voor de oudste meiden...... en ondertussen is het hier vakantie waarbij er al 2 van de 5 kids te maken kregen met het overgeefvirus. Nou ja, ik ga het maar over me heel laten komen (tenslotte zijn er ook gewoon nog winkels waar ik kan kopen) 
 
Posted by Picasa

vrijdag 15 februari 2013

Voorjaarskleding....

Ik heb het voorjaar in huis gehaald! Een supermooi stofje van Stenzo en een bestelling voor een wit memoryballonrokje leidde tot dit setje. Vorige week ging ik naar de markt om wit memory te kopen voor het bestelde rokje. Aangezien er na de bestelde hoeveelhied nog maar iets op de rol zat, waar ook een paar vlekjes inzaten, kreeg ik het restje voor een schijntje mee. Toen ik van de week ging knippen, besloot ik gelijk maar een rokje voor de jongste dochter te knippen. Ik heb het patroon ABC77 gebruikt. En als er dan een rokje is dan moet er ook een shirt op en een legging is ook wel leuk, dus daarna gelijk doorgegaan. Het shirt is naar het patroon Lina, Ik heb daarvoor oa mijn mooie vogeltjes tricot gebruikt en rekbaar ruchesband. De legging is van het patroon Laguna. Ik vind het echt een mooi set geworden.
 
 
 
Mijn inspiratie voor deze jurk met overslag haalde ik uit een webwinkel met zelfgemaakte kleertjes. Zij had ook deze stof gebruikt voor een jurkje en vond dat zo leuk, dus een klein beetje van haar en een beetje van mezelf.
 
 

Ook nog een Lina-shirt en rok op bestelling gemaakt en kreeg van de week al een foto van het trotse meisje met haar nieuwe kleding.
Nog een rimpelrokje op bestelling
En een ballonrok met tricot band onder op bestelling
Posted by Picasa

donderdag 7 februari 2013

Boxer en hemd....

 Van de week heb ik het ondergoedpatroon uit de nieuwste Ottobre uitgeprobeerd. Wat een mooi patroon zeg. Met behulp van mijn locker en cover gemaakt. Ik heb het set voor jongste zoon gemaakt in maat 92. Het sluit perfect zoals je kan zien. Ik twijfelde even of ik zo'n ondergoedfoto kon publiceren........Ik heb het gedaan om jullie te laten zien dat ondergoed ook heel goed zelf te maken is en ik zo'n foto van een bijna driejarig ventje met luier nog heel onschuldig vind.
 
Posted by Picasa

maandag 4 februari 2013

Echt een tienerjurkje....

 Oudste dochter krijgt echt een eigen smaak. Ik hoef niet meer met wijde kledingstukken aan te komen. (wie weet veranderd het nog wel als de mode weer veranderd) Ik moest eraan wennen, maar vind het nu ook wel leuk om in haar stijl mee te gaan.
Ik kocht een paar weken geleden een dikkere tricot in kobalt blauw met zwart gestreept. In mijn gedachten zag ik daar een vest in voor 1 van de jongens. Maar oudste dochter vond hem zo leuk en wilde er een strak jurkje van. Ik had mijn bedenkingen, maar wilde het toch proberen. Na veel gedenk heb ik een patroon uit de Ottobre winter 2008, maat 164 gepakt. Het voorpand bestond uit 2 delen. het onderpand moest je rimpelen aan het bovenpandje. Toen ik de delen had uitgetekend zag ik dat dat niets ging worden. Zag er veel te wijd uit. Dus heb ik 2 x het achterpand genomen. (Voor de voorkant natuurlijk eerst een lagere boord erin getekend). Tussen de middag wilde oudste dochter graag passen, helaas werd het een grote teleurstelling: veel te wijd..... Na de middag heb ik aan de zijkanten totaal 10 cm eraf gehaald en een stuk korter gemaakt. Dat zag er al beter uit.
Vanmiddag wilde ze natuurlijk gelijk weer passen, van mij moest er wel een kraagje onder......
En zo vind ik het een leuk set geworden. En zo is voorjaarsjurkje nr1 een feit. Op naar het volgende...
Posted by Picasa