dinsdag 29 september 2015

En nog één......

Als je dan toch het patroon hebt liggen en het is goed bevallen, waarom zou je dan nog niet een exemplaar maken in hele andere tinten? Ik gebruikte weer stofjes waar ik vorig jaar ook kleding van maakte (in het kader van: eerst veel voorraad weg naaien voordat ik weer van die leuke najaarsstofjes mag kopen...) Dochterlief is nog op school, dus heb de jurk eens op de paspop gezet, staat eigenlijk ook wel leuk...

maandag 28 september 2015

Warme jurk voor jongste dochter...

Nu was de jongste dochter aan de beurt, ze heeft veel nodig voor de winter. Ze is lang geworden. Om te beginnen maakte ik een jurkje van een warme nickeystof. Deze stof gebruikte ik 1,5 jaar geleden ook al voor haar, vond het jurkje icm deze stof toen zo leuk. Helaas was hij snel veel te kort. Vandaar van dezelfde stof nu een heel ander jurkje. Ik gebruikte weer het patroon Mareen. Dit vanwege de raglannaden. Voor de rest lijkt hij helemaal niet meer op het origineel. Ik veranderde hem helemaal en ben er ook erg blij mee. Vanmiddag na schooltijd mocht ze hem passen en ze trok hem niet meer uit....


zaterdag 19 september 2015

trui Xater en babyjurkje...

Van de week ging ik op kraamvisite. Vooral als het een meisje is, maak ik graag zelf een cadeautje. Dit keer werd het een jurkje uit de Ottobre 6-2013. Ik gebruikte een donkerblauw met witte stippen katoentje en voerde het bovenstukje met een dun wit katoentje. Ook maakte ik voor de jongste zoon een eerste trui alvast voor het najaar. Voor het gemak weer naar het patroon Xater. Nu geen capuchon erop maar een col. Die col staat niet op het patroon, maar is gewoon een rechthoek. Hij is er helemaal blij mee, hij had nl afgelopen tijd al zoveel bestellingen gedaan..... en eindelijk had mama daar nu tijd voor.


 Toch nog even een applicatie erop gezet. Zoonlief wilde zo graag het zelfde plaatje als broer en zus....
even ondeugend doen!

vrijdag 11 september 2015

beginnetje....

En ja, zo'n berichtje als voorgaande, heeft echt geholpen voor mij. Ook het feit dat middelste dochter het van de week koud had en weinig lange mouwen shirts in de kast had, hielp mij weer om productief aan de slag te gaan. Hier om te beginnen dus 2 shirts ( 1 naar patroon Its a Fits 1003 en 1 naar het patroon 'Frau Emma") Toen ze klaar waren een applicatie opgezocht. Ik ben blij met mijn beginnetje!

maandag 7 september 2015

dit keer even geen kleding....

Pfft heb zoveel plannen wat betreft de najaarskleding, iets teveel denk ik, want ik kom maar niet op gang!! Ik naaide ook altijd veel 's avonds maar het is nu vaak 21:30 geweest voordat de laatste op bed ligt en dan heb ik ook geen zin meer om mijn spullen tevoorschijn te halen. Nou ja, ik hoop maar dat ik binnenkort de drive weer kan vinden om flink aan de slag te gaan.
Daarom nu even 2 mooie fotos van de kinderen bij elkaar. Gemaakt op de laatste zaterdag van augustus, toen we de dijk en rivier bij onze oude woonplaats hebben opgezocht. Het was een heerlijke avond, waarbij de zon nog lang scheen!